68-годишният пенсионер, хванат с кокаин излиза под парична гаранция

Снимка: Архив

Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния в Разград

Хванатият с 43 грама кокаин 68-годишен Матьо М. от разградското село Ясеновец , остава извън ареста под парична гаранция от 1 200 лв. Определението за наложената мярка от Окръжния съд в Разград е потвърдено от Апелативния съд във Варна, съобщиха от пресслужбата му.

Както „Труд” писа, на 30 юли в разградското село Ушинци полицаи спрели за проверка „Мерцедес”, управляван от Матьо М. При претърсване на колата му били намерени четири найлонови торбички с бяло вещество, което при теста реагирало на кокаин. Общото количество е 43,40 грама. Иззета била и електронна везна.

68-годишният мъж е направил пълни самопризнания, допълват от съда.

„Семейното, материалното положение и имотното състояние на обвиняемия, както и пълните самопризнания, в т.ч. и за причините да предприеме противоправната дейност мотивират и Варненския апелативен съд за извода, че в настоящия момент адекватната мярка за неотклонение спрямо Матьо М., е парична гаранция в размер на 1 200 лв.”, пише в съобщението на съда.

Сред въпросните причини за извършване на престъплението пък бил кредит, който мъжът трябвало да погасява. От съда и прокуратурата не влизат в подробности дали той е бил задлъжнял по т.нар. „бързи кредити” и бил ли е притискан под някаква форма да плаща незабавно.

68-годишният мъж засега е най-възрастният хващан с наркотични вещества в Разградско.

Коментари

Задължително поле