693 млн. лв. търси хазната от фирми за хазарт

Издадени са осем акта на четири фирми

Председателят на Държавната комисия по хазарта е издал осем акта на четири фирми за организиране на хазартни игри - „Евробет“ ООД, „Еврофутбол“ ООД, „Ню Геймс“ АД и „Национална лотария“ АД.

Общият размер на задълженията към хазната по тези осем акта е в размер на 693,1 млн. лв. Това става ясно от писмен отговор на министъра на финансите Владислав Горанов на въпрос на депутата от БСП Румен Гечев.

556,8 млн. лв. са дължимите такси за организиране на хазарти игри, а 136,2 млн. лв. са лихви. През последните години тези фирми са плащали такса за организиране на хазарт в размер на 20% от получените комисионни. А наскоро Държавната комисия по хазарт пусна указание, според което те трябвало да плащат такса в размер на 15% от направените залози.

Всичките актове са обжалвани, както в частта за предварително изпълнение, така и по същество. Към настоящия момент по всичките осем жалби има окончателни произнасяния на Върховния административен съд, с което жалбите са оставени без уважение.

С писмо от 19 февруари Държавната комисия по хазарта е изпратила всичките актове на НАП за предприемане на действия за принудително събиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини