7 месеца условно за жесток побой над домашно куче

Илюстрация: Архив

По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено наказание за проявена жестокост към домашно куче, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Подс. А. Караминков и свидетелят Д. били в приятелски отношения. Подсъдимият знаел, че Д. притежавал и полагал грижи за куче- черно-кафяво на цвят, от мъжки пол, което по данни на собственика го било ухапало по крака и дясната ръка. Знаейки за това ухапване, Караминков решил да откара кучето далеч от дома на Д. и да му причини телесни увреждания.

В изпълнение на тези свои намерения, на 04.07.2017 г., около 14.00 часа, Караминков отишъл със собствения си лек автомобил до дома на Д., качил кучето в превозното средство и го откарал в ж.к. „Връбница 1“ в гр.София. След като го свалил от автомобила в тревната площ между блок 509 на ж.к. „Връбница 1“ и гробищен парк „Бакърена фабрика“, Караминков завързал устата на кучето с хартиено тиксо, сложил го в бял сезалов чувал на земята, след което му нанесъл удари с алуминиев профил в областта на главата и стоварил голям камък върху главата на кучето. Вследствие на нанесените от него удари на кучето била причинена тежка фрактура в областта на черепа, оток и кръвонасядания в областта на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости, наложило оперативна намеса- енуклеация /отстраняване на очната ябълка/. След нанасянето на ударите, обвиняемият преместил завързаното с тиксо куче, заедно с чувала, навътре в тревните площи между блок 509 и гробищен парк „Бакърена фабрика“, и го изоставил там, след което се отдалечил от местопрестъплението.

Действията на подсъдимия били възприети от свидетеля-очевидец П., който незабавно сигнализирал на тел. 112. По случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. В хода на разследването, на Караминков е повдигнато обвинение по чл.325 б, ал.2, т.2, пр.2 и т.3, пр.1 във вр.с ал.1, пр.2 и пр.3 от НК. Делото е внесено в съда, ведно с изготвен обвинителен акт срещу Караминков за описаното по-горе деяние.

В хода на съдебното производство е постигнато споразумение за решаване на делото, което е одобрено с определение на СРС. Съгласно постигнатото съгласие, на подс. Минков е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 7 месеца, изпълнението на което е отложено за три години.

Коментари

Задължително поле