Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

7 млн. лева са инвестициите за градска среда в Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров връчи разрешението за строеж на фирмата, която ще изгражда новата улица в града.

Стартират серия инфраструктурни проекти

Нова улица, планирана още преди 20 години, ще бъде изградена в Търговище, обяви кметът на общината д-р Дарин Димитров на церемония за старта на строителството на т.нар. „пробив Катрафилов”.

Първата копка беше положена във вторник, а обектът трябва да бъде завършен до края на годината. Той включва ново трасе от над 300 метра между ул.”Л. Каравелов” и бул.”Трайко Китанчев”. То ще обхване и зоната пред сградата на полицията, където ще бъдат направени два нови паркинга. Улицата ще разполага с по две платна по две ленти, нови тротоари, осветление и други. Това поясни кметът на Търговище пред гостите на церемонията и отново благодари за отпуснатите от правителството 1,5 млн. лв. за това трасе.

В аванс той съобщи, че през август ще бъде направена „първа копка” и на обектите, включени в проекта за градска среда по Оперативна програма „Региони в растеж”. По него ще бъдат обхванати 4 амортизирани улици в града, включително и бул. „Сюрен”. Ще бъдат обновени 35 дка. от кв.”Запад”2 и ще се изгради ново кръгово на опасното кръстовище на бул.”Митрополит Андрей”. Инвестициите там са за 5,5 млн. лв.

„Усилията ни за подобряване на уличната мрежа продължават вече втора година. Знаете над 1 млн. лв. вложихме в ремонти миналата година. В капиталовата програма на Общината за тази заделихме още над 1,4 млн. лв. Внесохме искане до Министерския съвет и за над 3 млн. лв. за ремонти на републиканския път, който минава през града и е изключително амортизиран. Средствата, които искаме и имаме очакване да получим, са за основен ремонт, какъвто, според специалистите, не е правен на входната артерия повече от 15 години”, каза кметът на Търговище. В момента се събират оферти за образователната инфраструктура и ремонта на спортната зала, които също трябва да стартират тази година.

На първата копка на новия обект по традиция беше отслужен водосвет от архиерейския наместник Славчо Проданов, който благослови начинанието и усилията на ръководството на Общината за подобряване на инфраструктурата и средата за живот.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.