7 роми в ареста, след като потрошиха патрулка в Куклен

7 роми от Куклен са в ареста, след като потрошиха с камъни предното и задното стъкло на полицейски автомобил, изпратен на мястото по сигнал за пиянска свада. Инцидентът стана в късния следобед вчера. Разправията започнала, след като семейство от Пловдив направило забележка на група празнуващи роми да намалят силната музика. Пияните цигани нахлули в дома на семейството, свидетели се обадили на телефон 112 и когато патрулката пристигнала, ромите започнали да я обстрелват с камъни.

На мястото веднага е изпратена още полиция и е започнало претърсване на къщите, в резултат на което са арестувани 7 души. „Днес ще бъде преценено дали да бъде удължено полицейското им задържане. Полицейското присъствие в Куклен остава засилено, трябва да покажем на тези хора, че това не може да бъде толерирано“, заяви шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Според кмета на Куклен Мария Белчева днес обстановката в града е спокойна. „Всички хора са учудени и притеснени, защото никога не сме имали проблеми с ромите в Куклен, тук те работят. Най-вероятно става дума за злоупотреба с алкохол“, коментира тя.

Коментари

Задължително поле