Неизвестен открадна ръчно изработени от доброволци пейки от двора на болницата в Търново

10 деца са пострадали в катастрофи от началото на годината в Търновско По 20 момчета и момичета на занятие преминават през площадките за пътна безопасност и приложно колоездене в село Балван

Отмъкнаха 840 шоколада от камион

Горски се надпреварваха за най-добър секач

Порой наводни Карлово

Пожарът в ТЕЦ „Марица изток” е овладян

Над 2 милиона пенсионери ще получат увеличение на пенсиите от 1 юли

Проверяват къщи за гости в Сепарева Баня

Сандански е домакин на конкурс за красота

70-годишен авджия простреля колега по време на нощен лов в Сливенско

Енджи Касабие с още един аборт след загубата на близнаците

Арестуваха издирван за изнасилване мъж в Елин Пелин

Градушка с размера на портокал падна в Сърбия

Взрив във военен склад в Казахстан наложи евакуация на населението

НАСА потвърди откритието на високо съдържание на метан в атмосферата на Марс

7 средиземноморски държави от ЕС на среща за климата и миграцията

Лидерите на седем страни членки от средиземноморския регион се събраха на среща на върха в столицата на Малта – Валета. Във срещата участват Италия, Испания, Португалия, Франция, Кипър, Гърция и Малта, информира БТА.

Очаква се в края на срещата на върха да се приеме общо изявление. Лидерите на седемте страни ще търсят обща позиция по въпроса за климатичните промени и миграцията.

Срещата на седемте страни се провежда седмица преди срещата на върха на ЕС на 20 и 21 юни в Брюксел, когато се очаква да има яснота по разпределянето на постовете по върховете на съюза. В навечерието на тази среща на върха редица европейски членки се срещат в различни формати. Вчера имаше среща на лидерите на Вишеградската група.

Седемте страни ще се опитат да постигнат консенсус за „една неутрална откъм въглеродни емисии Европа“ до 2050 г., както и по условията за борба с пластмасовите отпадъци в Средиземно море и по въпроса за миграцията.

Малта и Италия смятат, че трябва да има повече усилия за спирането на мигрантите, идващи от Северна Африка, в това число и засилване на либийската брегова охрана. Двете страни искат и автоматично и справедливо разпределяне на мигрантите между всички страни членки на ЕС.

Франция иска свалянето на мигрантите от корабите в най-близкото пристанище, а после справедливо разпределяне на онези мигранти, които биха могли да получат убежище, като това разпределяне да става между страни, желаещи да ги приемат.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.