70-годишна пловдивчанка бе прегазена на възлов булевард, друга се отърва по чудо

Снимка: Архив

70-годишна пловдивчанка загина под гумите на лек автомобил "Форд" във вторник в 7.40 часа при пресичане на оживения булевард "Александър Стамболийски", а 3 часа по-късно друга възрастна жена на 76 години бе блъсната от такси на бул. "Георги Кондолов" в същия квартал "Кючук Париж" на града под тепетата.

Фаталният инцидент е станал в близост до жилищен комплекс "Южен полъх", а пристигналите на местопроизшествието екипи на Спешна медицинска помощ и полицията само констатирали смъртта на пенсионерката, която изскочила изненадващо на платното и 29-годишният водач на форда не успял да избегне сблъсъка. Алкохолната му проба е отрицателна, както и тази на 48-годишния таксиметров шофьор, който блъсна със своята "Дачия" друга изскочила на пътното платно жена.

76-годишната пенсионерка е откарана в спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" с травма на главата, но без опасност за живота.

Само преди седмица смъртта си под гумите на автобус по линия 17 на градския транспорт в Пловдив на бул. "Никола Вапцаров" в квартал "Кючук Париж" намери друга възрастна жена, която тичала да хване рейса.

Коментари

Задължително поле