70 души от страната предлагат лого за нова гимназия

7-годишен е най- малкият участник в конкурса

70 души от цялата страна са предложили лого за новата гимназия за програмисти в Бургас. Най-малките от тях са на 7, 9 и 10 години, съобщиха от Община Бургас.

Постъпилите над 100 проекта бяха оценени от жури в 12-членен състав. В него влизат представители на училищното настоятелство към Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, както и експерти от водещи ИТ компании. Журито избра за финалисти пет лога. Техни автори са Николай Райков, Иво Паспалски, Абуди Жабас, Димитър Лазаров и Диляна Иванова. Петте финални предложения са публикувани в сайта на Община Бургас, раздел "Образование".

Победителят в конкурса ще бъде определен чрез електронно гласуване, което ще се проведе в периода от 20.02.2018 г., до 13.00 часа на 05.03.2018 г., включително.

Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации е най-новото училище в страната, което ще отвори врати през учебната 2018/2019 г. в Бургас. То ще бъде с интензивно изучаване на английски и немски език и ще подготвя специалисти в професионално направление "Компютърни науки", професия "Програмист", специалности "Програмно осигуряване" и "Приложен програмист", със срок на обучение 5 години и прием след завършен седми клас.

Коментари

Задължително поле