Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

742 решения е приел Великотърновският общински съвет от началото на мандата

742 решения е приел Общински съвет – Велико Търново от началото на настоящия мандат до 30 юни 2017 година. Проведени са 29 заседания а от началото на 2017 г. те са 9 – 6 редовни и 2 извънредни, както и едно тържествено заседание. От 1 януари до 30 юни са приети общо 230 решения. В отчета се посочва, че присъствието на заседания на общинските съветница е редовно, като минималният брой е 36 общински съветника. По едно отсъствие от заседание имат четирима съветници. 33 общински съветници са присъствали на всички заседания.

Приети са 22 решения, с които се приемат изцяло нови наредби и се актуализират действащи наредби. 16 са решенията, свързани с Общинския бюджет и Инвестиционната програма. Взети са 26 решения, свързани със социалните услуги, предоставяни от Община Велико Търново, 14 решения относно образование, наука, култура и спорт и шест за участие на Общината в програми и проекти. Съветниците са взели 22 решения за приватизация и 53 за разпореждане с общинска собственост. 29 са решенията, свързани с устройство на територията и транспорт и 26 – с дейността на общинските дружества.

От началото на годината постоянните комисии са провели общо 75 заседания. Съветниците са отправили общо 11 питания към кмета на Общината по въпроси, свързани с дейността на администрацията, като на всички питания кметът е отговорил лично.

За периода има три протеста от Окръжна и един от Районна прокуратура – Велико Търново. Подадена е една жалба от юридическо лице против разпоредба на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. За периода няма отменени или оспорени пред съд актове на кмета от Общинския съвет. Няма върнати решения от кмета на Общината. За отчетения период Председателството на Общински съвет е провело шест приемни, от които една изнесена – в село Шереметя,  съвместно с общинската администрация.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.