75-годишна швейцарка уби с нож 7-годишен ученик на улицата посред бял ден

Потресаващо убийство на 7-годишен първокласник посред бял ден шокира жителите на Базел и на цяла Швейцария днес, съобщи Канал 3. Момчето, което се връщало у дома след часовете, било нападнато от 75-годишна швейцарка към 12:45 ч. местно време. Умиращото дете, потънало в кръв, било открито да агонизира на земята от учителката му, случайно минаваща му оттам с колелото си.

Линейка била повикана, лекар опитал да съживи момчето, след което то било транспортирано за спешна операция в близката Университетска детска клиника, където починало малко по-късно.

Полицията веднага започнала издирването на убийцата, като получила описание на оттеглила се от местопрестъплението стара дама. Малко по-късно 75-годишната швейцарка сама се предала в участъка и признала, че е нападнала момчето.

Разследването още не е установило причината за потресаващото убийство, както и дали има връзка между убийцата и семейството на момчето.

Шефът на местния Департамент по образованието Конрадин Крамер обяви, че в петък няма да се отменят учебните занятия в училището на убитото момче. Той добави, че училищни психолози ще разговарят с учениците и учителите там.

Коментари

Задължително поле