75 лазарника навърши Ричи Блекмор

Ричи Блекмор изнесе концерт от дома си.

“Дийп Пърпъл” издава 21-ви студиен албум

Легендарната банда планира и турне

На 14 април Ричи Блекмор - един от основателите и бивш соло китарист на легендарните рок групи “Дийп Пърпъл” и “Рейнбоу” - навърши 75 години, но продължава да поддържа младежка визия. На 10 април музикантът изнесе пореден концерт, но този път от дома си в Лонг Айлънд, заедно с любимата си съпруга Кандис Найт. Както е известно жената на музиканта е американка, затова той се премести при нея в САЩ. Двойката има две деца: на осем и десет години.

Ричи и Кандис изнесоха съвместен акустичен концерт, а Блекмор си побъбри с феновете с неизчерпаемото си чувство за хумор.

Да, смята се, че Блекмор има труден характер. Певецът Иън Гилън например напуска на два пъти “Deep Purple” заради него. Пак заради Ричи съставът на “Rainbow” се променяше от албум до албум, тъй като само флегматичният Рони Джеймс Дио издържаше на саркастичните шегички на Ричи.

Още по-шокираща бе раздялата на суперкитариста Блекмор с “Deep Purple” В името на любовта към младата журналистка и начинаеща певица Кандис Найт, на 17 ноември 1993 г., на концерт в Хелзинки, той обяви от сцената, че се разделя с “Deep Purple” и започва да прави напълно различна музика...

Запазената марка на Ричи Блекмор по време на престоя му в “Дийп Пърпъл” и “Рейнбоу” бе електрическата китара Fender Stratocaster.

Въпреки че много музикални критици и фенове го определяха като един от най-добрите и влиятелни китаристи в историята на хард рока, Ричи Блекмор от известно време изобщо не е хващал електрическа китара и в името на новата си формация “Blackmore's Night” овладя лютнята и мандолината.

Между другото през пролетта на 2018 г. Ричи се събра с възродената група “Rainbow” за поредица от концерти, на които петият фронтмен на бандата Рони Ромеро пя с него и хитовете на “Deep Purple”.

] “Deep Purple” се подготвят и за световно турне.
“Deep Purple” се подготвят и за световно турне.

Сега, дори и без лидера си, през това лято самата група “Deep Purple” ще издаде поредния си, 21-ви студиен албум - “Whoosh”. Легендарната банда вече показа и първия сингъл от новия проект - “Throw My Bones”.

В новия албум на “Deep Purple” ще има 13 песни, а негов продуцент, както и на предишните два - “Now What?!” и “Infinite”, отново е Боб Езрин.

Очевидно не случайно песента “Throw My Bones” е избрана да бъде представена първа. Сингълът звучи енергично и мелодично, изпълнена от водещия певец на групата Иън Гилън и изцяло носи “подписът” на “Deep Purple”.

Главният герой във видеото на “Throw My Bones” е астронавт, който се приземява на Земята в скафандър, което изглежда не е изненадващо в контекста на пандемията на коронавирус. Той се разхожда из градове, гори, брегове, пустини, без никой да му обръща внимание.

Очаква се издаването на диска “Whoosh” да стане на 12 юни. Въпреки пандемията на коронавирус, “Deep Purple” се подготвят и за световно турне. Стартирането му е планирано за края на май. Музикантите вярват, че до този момент болестта ще бъде победена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес