Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

8 атлети ще представят България на Световните зимни игри Спешъл Олимпикс

Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, пожела успех на българските участници в Световните зимни игри Спешъл Олимпикс за хора с интелектуални затруднения. Надпреварата ще се проведе от 14 до 25 март в Грац, Шладминг и Рамсау (Австрия), а страната ни ще бъде представена от 8 атлети на възраст между 12 и 35 години, съобщиха от Министерство на младежта и спорта. В спортния форум ще се включат повече от 3000 състезатели, 1100 треньори, 3000 доброволци и над 500 официални лица от 110 държави.

„Радвам се да съм сред вас ден преди отпътуването ви за Световните зимни игри Спешъл Олимпикс. Особено ми е приятно, че имаме осем спортисти, които ще се състезават в три дисциплини. Надявам се да се върнете и с много медали. Вие винаги сте се представяли дойстойно и съм сигурна, че и този път ще бъдете гордост за нас. Убедена съм, че подготовката е протекла както трябва и всички са готови да се състезават“, каза проф. Дашева.

Атлетите на Спешъл Олимпикс България ще се състезават в три спорта – алпийски ски (Радена Агелова, 17 г., София; Мариела Налбантова, 13 г., Смолян; Костадин Данаилов, 18 г., Чепеларе; Михаил Якимов, 26 г., Банско), ски бягане (Славка Стоянова, 12 г., Чепеларе; Калин Геориев, 15 г., Смолян) и бягане със снегоходки (Валя Черкезова, 33 г., Банско; Виктор Христов, 35 г., София). С тях ще бъдат ръководителят на делегацията Емил Иванов, зам.-ръководителят доц. д-р Антон Хиджов, треньорите д-р Марина Недкова, Росен Яворов и Александър Димитров.

Министър Дашева, съветникът Емил Костадинов и началникът на кабинета Веселин Радков получиха от състезателите специален подарък – връзки за обувки. Те са символ на националната кампания „Сподели усещането“, която подкрепя българските представители в игрите на Спешъл Олимпикс. Министър Дашева подари на участниците ни в Световните зимни игри българския трикольор и им пожела успех.
„Конкуренцията в Австрия ще е голяма, но това е хубаво, защото ще можете да покажете колко сте добри. Надявам се да споделите радостта и усещането, каквото е и мотото на вашата кампания, и да се върнете щастливи и здрави. А ние ще следим изявите ви,“ каза проф. Дашева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.