8 години затвор за мигрант, убил момиче в Германия

Снимка: Архив

Млад мъж от чуждестранен произход беше осъден от германски съд на осем години и половина затвор за убийството на бившата си приятелка, съобщи БТВ.

Убийството на 15-годишното германско момиче в аптека в град Кандел през декември 2017 г. потресе Германия и разпали дебати за насилието, извършвано от мигранти.

Във връзка с убийството на Мия Валентин беше подведен под отговорност афганистанецът Абдул Мобин Даводзай. Обвиняемият твърдеше, че е бил на 15 години при извършването на престъплението, но според направена по време на съдебния процес оценка на възрастта той е бил поне на 17.

Жертвата е прекратила връзката си с мигранта няколко седмици преди убийството. 12 дни преди да бъде намушкана с нож, тя подала жалба срещу него, включително за обида и заплаха. Според прокуратурата той е действал от ревност и желание за отмъщение и е искал да я накаже.

Присъдата идва скоро след друго знаково убийство – от миналия месец в град Кемниц, за което се твърди, че е дело на мигранти. То предизвика протести на крайнодесни групи.

Коментари

Задължително поле