900 лв. глоба за шофьор с пътници без билети

Автобусен шофьор беше глобен с 900 лв., заради неиздаване на билети на пътниците. Шуменецът Н.С. опитал да атакува санкцията на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", но неуспешно - първо Районният съд отменил частично глобата, но преди ден Административен съд я потвърждава. Решението е окончателно.

Шофьорът на автобус "Мерцедес" бил спрян за проверка на изхода на Шумен през април м.г., докато превозвал пътници по линията до село Ясенково, по договор с община Венец. Инспекторите установили, че нито един от пътуващите няма билет и му наложили 700 лв. глоба. При поискване шофьорът не могъл да представи и билети, нито пък електронно устройство за издаването им, за което го санкционирали с още 200 лв. При разговор с пътниците, те обяснили спасително, че не са платили нищо на водача.

Само един изпуснал, че предложил пари, но шофьорът отказал да ги вземе, защото нямал да му върне ресто. Затова магистрати правят извода, че пътуването не е било безплатно. Подчертават и че билетът замества застрахователната полица на пътника при евентуална злополука, затова трябва пътниците да се снабдяват с него преди осъществяване на транспорта, а не като слизат.

Коментари

Задължително поле