Учени от Австралия откриха вероятната причина за болестта на Алцхаймер

Австралийски изследователи направиха новаторско откритие за вероятната причина за болестта на Алцхаймер, което би могло да помогне за предотвратяване на развитието на болестта убиец. Учени от университета Къртин в Пърт откриха, че токсичните мастни протеини, които изтичат от кръвния поток в мозъка, са вероятната причина за болестта на Алцхаймер, съобщава "Greek City Times".

Професор Джон Мамо, водещ изследовател и директор в изследователския институт за здравни иновации в Къртин, съобщи: "Въпреки че се знаеше, че основната характеристика на хората, живеещи с болестта на Алцхаймер, е натрупването на токсични протеинови отлагания в мозъка, досега не беше ясно откъде произхожда или защо се отлага в мозъка. Този„ кръвен път към мозъка е важен, защото ако можем да управляваме нивата в кръвта на липопротеин-амилоид и да предотвратим изтичането им в мозъка, това създава потенциално нови лечения за предотвратяване и забавяне на болестта на Алцхаймер и загуба на паметта.“

Председателят на Асоциацията на болестите, свързани с Алцхаимер за Западна Австралия професор Уорън Хардинг заяви, че констатациите могат да имат огромно глобално въздействие върху милиони хора, живеещи с разстройството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят