Западните страни не успяха да открият предатели сред руските дипломати, заяви Лавров

Западните страни не успяха да открият предатели сред руските дипломати, въпреки че такива опити бяха направени както в Русия, така и в чужбина, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров пред 30-ата асамблея на Съвета за външна и отбранителна политика, предава ТАСС.

"Сред дипломатите не бяха открити предатели, въпреки че такива опити бяха правени както от чужбина, така и вътре в страната", каза министърът.

Лавров подчерта, че руските дипломати продължават да изпълняват професионалните си задължения добросъвестно и пълноценно, в съответствие с изискванията на времето.

Той обърна внимание на факта, че руското външно министерство прави всичко възможно, за да защити правата и интересите на сънародниците си в чужбина.

"Когато Западът реагира истерично на началото на военната операция и всички полети бяха отменени, ние спешно оказахме помощ за завръщането в страната на онези наши граждани, които се намираха в чужбина. Текущите задачи, които винаги са били много, са свързани с консулските услуги за руснаците", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия