За първи път от десет години насам 20 % ръст на туристите на летище Варна

Очакваният ръст за цялата година на летище Варна е 20 % и това е най-добрият резултат за последните 10 години. Това заяви Улрих Хеппе, изпълнителният директор на "Фрапорт Туин Стар"-концесионер на двата морски аеропорта. До момента най-голям ръст бележат полските туристи- рекордните 89% ,или двойно повече в сравнение с миналия сезон, когато са били 42 000, а сега в началото на август вече наброяват 80 000. Тази година има 44 % ръст на немския пазар и 18 % ръст на англичаните.

Организацията на полетите е оптимално направена, големият ръст не тежи на летищната инфраструктура, напротив  създаваме  комфорт, максимална сигурност и безопасност на пътниците и на по-големия в сравнения с миналата година персонал, каза изпълнителният директор на летище Варна Димитър Костадинов. Той посочи, че са постигнати рекордните 684 полети-кацания и излитания, в 29- та календарна седмица.

2

Заваляха водни топки върху всички в залата за пристигащи на летище Варна по време на церемонията с посрещането на едномилионния пътник за тази година. Жребият между 183 пътници се падна на 27 -годишния поляк Михал Масне, който кацна със самолет на авиокомпания" Ентер" от Катовице. Младежът, който е конструктор на машини, пристигна за първи път на почивка в България заедно с 20-годишната си приятелка, студентката Доминика. Двамата  останаха щастливо стъписани от изненадващото посрещане от самото ръководство на аеропорта, с балони още от борда и много подаръци. За първи път при традицията "Посрещане на едномилионния пътник " пристигна специално миникупър, за да отведе късметлията и любимата му до мястото за почивка- вила"Аврора" в курорта "Св.Св. Константин и Елена". Двамата влюбени получиха и ваучер за аквапарк.

Коментари

Задължително поле