Стимулиране на потреблението на биопродукти в местата за обществено хранене, подобряване на контрола върху етикетирането, популяризиране на късите вериги и повишаване доверието в биопродуктите, както и подкрепа на биопроизводителите за достъп до пазари и крайни потребители чрез ефективна институционално-нормативна рамка.
Това са част от предложенията на страната ни по Стратегията “От фермата до трапезата”. Министерство на земеделието проведе видеоконферентен разговор с бранша за обсъждането є. “Трябва да изготвим национална позиция за евентуални бъдещи регулации, които ще бъдат предложени чрез документа. Всички предложения трябва да са съобразени с националната специфика на страната и да отразяват реалностите в производството и преработката на храни”, посочи Мария Христова, ръководител на координационната група, изготвяща стратегията. Друга мярка е редуциране на зависимостта от употребата на торове.