AC Cobra възкръсва

Първите изображения на новия модел AC Cobra GT веднага ще грабнат окото на всеки ценител.

660 конски сили от двигател V8

Цената е почти 300 000 лири

Най-старият все още съществуващ производител на автомобили във Великобритания е компанията AC Cars, която оперира още от 1901 г. насам. Бутиковата компания разработи нов зашеметяващ спортен модел AC Cobra GT с каросерия на роудстър. Той връща в употреба не само едно легендарно име, но и въвежда редица нови технологии, без да прави завой встрани от духа и стила на автентичния модел AC Cobra от 60-те години на миналия век.

Новият автомобил няма никакви общи компоненти с оригинала, но се разпознава незабавно като негов легитимен наследник. Задвижва се отново от бензинов двигател V8, но вече с мощност от 660 конски сили. Водачите ще могат да избират между версии с 6-степенна механична трансмисия или 10-степенен автоматик. И двата варианта ще ускоряват от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3,5 секунди. Както може да се очаква от двигател V8, звуковият съпровод от шофирането ще бъде повече от впечатляващ.

Здравото и леко алуминиево шаси е специална разработка, която спомага за оптимизираната геометрия на окачването и перфектния баланс на теглото. То е с изключителна устойчивост на усукване и допринася автомобилът да тежи по-малко от 1500 кг. Инженерите са убедени, че новият модел AC Cobra GT ще постави еталон за пътно поведение. Междуосието от 2,57 м е с почти 30 см по-голямо от това на предишния модел. Дължината на каросерията също е увеличена с 11 см до 4,32 м, а следата на колелата е разширена. Така се постига не само по-голяма пъргавина и стабилност, но и по-внушително присъствие на пътя.

Интериорът е строго индивидуален като дизайн и специфичен за модела. Повечето детайли са изработени с ръчен труд. Традиционните аналогови инструменти са съчетани с най-модерни дигитални технологии. Информационният клъстър показва всички данни в директната очна линия на водача, без да нарушава дизайна на таблото или да създава нежелани отражения върху стъклото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили