Адвокатът на Марадона: Обществото ще осъди дъщерите му

Матиас Морла, бивш адвокат и приятел на Диего Марадона, каза, че Далма и Джанина Марадона, дъщерите на футболната звезда, са започнали „клеветническа кампания“ срещу него и че решението на аржентинското правосъдие да го отстрани от делото, разследващо смъртта му, е „противоречиво“. Морла беше ищец по делото, разследващо смъртта на Марадона, настъпила на 25 ноември, от името на сестрите.
"Това е нещо по-холивудско за пресата. Премахнаха Морла, ще го разследват. Те говорят за разследване за убийството срещу мен като обвиняем, но ще мине година и аз няма да стъпя в съда", каза Морла в интервю за вестник „Clarín“ .
"Това е клеветническа кампания. Всеки се стреми към парите. Знаете ли? Привързаността на Далма и Джанина Марадона не свършва с мъртвия им баща, те взеха 100 000 долара от финансова институция. Има забрана на сестрите аз да бъда техен адвокат. Това е по-скоро против тях, отколкото срещу мен. Това е противоречиво решение, взето в полунощ. Съдията встъпи в длъжност в петък и взе решение в понеделник", добави той.
Далма и Джанина Марадона посочват Морла като виновник за смъртта на баща им, като го обвиняват, наред с други неща, в събирането на медицинския екип, който се грижеше за него в последните му дни.

"Когато искат да ме извикат да дам обяснения, ето ме. Никога не са ми се обаждали за смъртта или съда. Те ме разследваха колко кръв имам в тялото си. Въпреки това си седя тук и не отидох на нито едно заседание на съда", каза Морла.
"Тях обществото ще ги осъди, защото изоставиха баща си, аз нямам такова угризение", атакува адвокатът. Той обяви още: „Диего почина, защото сърцето му не е наред. Той щеше да умре, където и когато и да е. Това е въпрос, който ще завърши с разпита на много лекари, които ще декларират здравословното му състояние. Проблемите му са свързани със здравето", каза още той. Адвокатът добави, че е видял световния шампион седмица преди смъртта му и че го е намерил със „странен“ и много дрезгав глас.
"В един момент разбрах, че Диего се нуждае от лекар, а не от адвокат. Затова казах: "Оттеглям се и когато той се възстанови, аз ще съм с него. Той се оправи за кратко. Направих място в живота за дъщерите му, за лекарите. Диего беше изоставен, неуважително" , каза той.
Морла каза още, че задачата на правосъдието е да реши дали медицинският екип е действал небрежно, но счита, че неврохирургът Леополдо Луке, определен от семейството като семеен лекар, има "много дълбока привързаност" към Марадона.
"Когато Диего беше болен в три сутринта, този, на когото се обадихме и той бягаше, за да дойде, беше Луке, не мога да забравя за това. Сега не мога да осъдя Луке, не мога да го убия с камъни на улицата, каквото Далма и Джанина правят с мен, аз няма да го направя”, каза той.
Съдът разследва смъртта на Марадона като "умишлено убийство", престъпление, което предвижда наказание между 8 и 25 години затвор, а обвиняеми са седем души, свързани с медицинския екип на футболната легенда. Те са неврохирургът Леополдо Луке, психиатърът Агустина Косачов, психологът Карлос Диас, лекарят, който координира домашните грижи Нанси Форлини, координаторът на медицинските сестри Мариано Перони и медицинските сестри Рикардо Омар Алмирон и Дахиана Гизела Мадрид.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят