Алвеш може да се измъкне от затвора с един аксесоар

Дани Алвеш се бори да се отърве от обвинението, срещу което е изправен в затвора за сексуално посегателство над млада жена в нощен клуб в Барселона. Футболистът е превантивно задържан в затвора Brians 2 без право на гаранция, тъй като има риск от бягство поради икономическите му възможности и няма споразумение за екстрадиция между Испания и Бразилия. Новият му адвокат, Кристобал Марторел, подготвя искането Алвеш да използва гривна с геолокация и по този начин да чака разследването извън затвора, без риск от бягство.

Местоположението на футболиста ще бъде контролирано през цялото време, дори има прецеденти за използването му в Испания, така че неговият адвокат го вижда като жизнеспособно. Според правителствения делегат срещу насилието, основано на пола, Виктория Росел, използването на гривната е ограничено до хора, които вече са осъдени.

Как работи гривната? Такива гривни обикновено се използват, така че агресорите да не се доближават до жертвите на по-малко от установеното разстояние, ако Алвеш я използва, това ще бъде гаранция, че няма да напусне страната. Устройството излъчва GPS сигнали, които се улавят от сателити, които позволяват да се отрази точната позиция на индивида; ако бъде премахната или счупена, властите ще бъдат уведомени незабавно, в допълнение към факта, че това ще се счита за престъпление, обяви mediotiempo.com. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят