Алберт: Надявам се да вляза „в шамарите“

ЗЬОЛДЕН

България отново има свой човек в Световната купа по ски. Три десетилетия след Петър Попангелов се появи момче, което припомни на големите ски нации, че родните планини също могат да раждат майстори. Дори и Витоша...

22-годишният софиянец ще се опита да надгради въру големия скок, който направи миналия сезон. Попов нанесе ударите си в най-престижните стартове от календара – 9-о място в Кицбюел и 6-о в Шладминг, с което се утвърди сред водещите слаломисти в света.

„Това ми е пети или шести старт тук и вече гледам спокойно – заяви родната звезда. - Очаквам интересен сезон и се надявам да съм „в шамарите“. Според мен мястото ми е в топ 30 на слалома, но ще е добре да направим един-два резултата и в гигантския.“

Именно това му позволява да стартира в Зьолден утре. А традиционно надпреварата от финалната зона ще изгледа президентът на родната федерация Цеко Минев.

Аби е в топ 30 в ранглистата на слалом, като новият правилник на Международната ски федерация (ФИС) допуска до участие в Световната купа само първите 150 в общата класация и водещите 30 във всяка от дисциплините.

Асът ни продължава да тренира с немския национален тим, където се утвърди като водещ слаломист след оттеглянето на звездата Феликс Нойройтер. Бундестимът се подготвя в Мьотау, тъй като положителните температури в Зьолден водят до пълното заледяване на пистите.

На снимката: Алберт Попов (вляво)

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Емил Атанасов

Този уебсайт използва "бисквитки"