Ананиев: Започва масово тестване за коронавирус на българските граждани

Започваме поетапно масово тестване на българското население. Това е пътят по който ще вървим. Това заяви в Банско здравният министър Кирил Ананиев, който заедно с премиера Бойко Борисов посетиха медицинския център в курортния град, за да видят как върви тестването на местните жители.

„Убедихме се,че всичко е наред, медиците са оборудвани с всичко необходимо, имат предпазни средства, имат тестове. Важното е да вдигнем курорта на крака и догодина да си започне сезонът пълен с туристи", каза Борисов след като обиколи медицинския център.

Здравният министър обяви, че вече има 4 милиона лева от дарители по сметките на здравното министерство и всички те ще бъдат използвани за борбата с коронавируса. До момента има 20 хиляди тестове, чакаме още от Южна Корея, специалистите казаха, че там са най-добрите и затова от там ги поръчваме, имаме и 18 лаборатории в страната, така че действаме, добави и Борисов.

На тръгване от центъра където се тестват местните хора, Борисов и Ананиев ръкопляскаха за благодарност на медиците в Банско, аплодисменти заслужава и полицията, така че и за тях ръкопляскам, каза още Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"