Американският паспорт не помогна на Анита Мейзер. Тя: Мачкат ме по най-долен начин

Представеният от защитата американски паспорт на Анита Мейзер като доказателство, че тя няма намерение да се укрива, не й помогна пред съда. Варненските апелативни магистрати потвърдиха най-тежката мярка за постоянен арест, наложена на първа инстанция. Това стана точно на рожденния ден на мълтвия й съпруг. Автентичността  на личния й документ, който не беше открит досега при извършените 2-3 обиска в луксозния дом на скандалната дама, ще бъде проверена чрез експертиза. Адвокатът й Олег Атанасов обясни пред медиите, че американският паспорт е бил намерен преди часове, но отказа да посочи как и кой го е открил. 52-годишната Анита Мейзер е обвинена по досъдебно производство за две тежки умишлени престъпления-за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов и за предлагане на подкуп на полицейски служител в размер на 30 000 лева, посочи съставът на Варненския апелативен съд. Той намира, че наличните доказателства водят до обосновано предположение за съпричастието  й към извършването им, както и че има реална опасност да се укрие от наказателно преследване заради двойното гражданство на обвиняемата, която твърде често е пътувала в различни държави по света.

"Искам да бъда под домашен арест, няма да избягам, не съм престъпник, искам да съм полезна на единственото същество, което ми остана", помоли през сълзи Анита, но не трогна съда.

Слизайки от арестантската кола, тя заяви пред медиите :"Невинна съм, има силно въздействие от страна на сестра му, която е общински съветник и има сериозни връзки.Съболезнования на семейството. Не съм виновна и искам да го докажа, мачкат ме по най-долния начин както беше през 2014/ б.а. когато се яви на конкурса "Мисис Свят"..."

В Съдебната зала апелативният прокурор Ружа Големанова припомни за предложения подкуп към полицая Веселин Радев,  "за да я измъкне и оправи нещата".

А, когато позвънила на дежурния в V РПУ, за да съобщи за смъртта на мъжа си, казала : "Ще платя колкото трябва, само случаят да не стигне до медиите". Обвинението има запис на разговора, който според защитата обаче не доказва без експертиза, че това е гласът на Анита Мейзер. Стана ясно, още, че тя е участвала в съдебно -следствен експеримент в дома си, за да бъдат възпроизведени моменти от трагичния инцидент, станал на 14 август в дома й. Защитата отново отрече това да е станало по време на секс.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Кръстина Маринова, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"