Балкански фурор във виртуалния футбол

Балканските страни вече са фактор във виртуалния футбол. Те впечатлиха с представянето си по време на първите по рода си европейски квалификации за е-Евро. Големият форум е това лято в Лондон поне засега, ако не се стигне до промяна на датите заради пандемията на коронавирус.

Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Гърция и Израел са първите отбори, класирали се за финалите. Те спечелиха своите квалификационни групи. Подебителите бяха определени в два мача, а най-убедителни бяха елините с 24 точки, на 12 пред втория Финландия.

Общо 16 държави ще получат квота за основната фаза на турнира в Лондон, където ще бъде излъчен и историческият първи е-европейски шампион!

Състезанието е най-мащабният е-футбол проект към днешна дата, а опонентите ще мерят сили единствено и само на новата игра на KONAMI eFootball PES 2020, посветена на реалното европейско първенство, което бе преместено вече за идното лято.

България все още има шансове за финалите. „Лъвовете“ на селекционера Емил Димитров спечелиха два от първите си пет двубоя, и със събраните 6 точки са четвърти преди реваншите на 30 март. Второто място е за Турция, но при успех в директния двубой, шансовете на „трикольорите“ ще се увеличат значително. Евентуално второ място ще означава бараж за България.

В дните преди реваншите националът Радослав Христов спечели турнира StayHome Cup по Pro Evolution Soccer. Надпреварата бе проведена под егидата на A1 Gaming League. Радослав спечели A1 StayHome Cup, след като попадна в тежък поток и се наложи да се справя с играчи като съотборника му в националния отбор Георги Фиков и действащия шампион на Националната PES лига Иван Ванчев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"