Бивш отбор на Любо Пенев №1 по заразени

Испанският „Валенсия“ оглави неформалната класация за отбора с най-много болни от коронавирус. От „Местая“ обявиха, че 35% от тима, в това число играчи, служители, треньорски щаб и персонал е дал положителен резултат след извършен тест за COVID-19.

През уикенда станаха ясни имената на първите петима от „прилепите“, диагностицирани с коварния вирус.

Това са Езекиел Гарай, Еляким Мангала и Хосе Гая от играчите, треньорът Пако Камараса и лекарят Хуан Алиага. След направените проби и на други от клуба стана ясно, че броят на засегнатите е чувствително по-голям. В официалното си изявление бившият отбор на Любослав Пенев директно посочи като причина за пандемията в съблекалнята мачовете с „Аталанта“ от Шампионската лига.

„Въпреки строгите мерки, прeдприети от клуба след мача на 19 февруари в Милано, потвърдена зона с висок риск от италианските власти дни по-късно, резултатите показват, че това е причината, довела до около 35% от положителните случаи “, се казва в изявлението на „прилепите“ .

Именно „Аталанта“ бе последният съперник на „Валенсия“. Реваншът на „Местая“ бе игран пред празни трибуни, а след това Ла Лига спря първенството.

В същото време в Испания изчислиха, че клубовете ще загубят милиони при промяна на програмата. Част от отборите участват в международни приятелски турнири през лятото, но сега тяхното провеждане е под сериозен въпрос. Само приходите на „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид) през 2019 година от подобни участия възлизат на 15 млн. евро.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"