Гейминг индустрията заработи $83 милиарда

Гейминг индустрията продължава да се развива, а за това говорят и финансовите печалби през изминалата вече 2019 година. Според сайта „GoldenCasinoNews“, в световен мащаб ръстът на приходите за последните 12 месеца е достигнал до внушителните 83 милиарда долара. Очакванията са до 2024-та годишните приходи да възлизат на 95 милиарда. Сериозен възход в това отношение бележат мобилните игри. 49 милиарда долара през последните 12 месеца са генерирани именно от геймъри, използващи такива устройства като начин на развлечение. Така през 2019-та индустрията за мобилни игри на практика е генерирала около 60 процента от световните приходи от видеоигри. Втори по този показател с 16,9 милиарда долара са онлайн игрите. Третият най-доходоносен източник са изтеглените игри, които генерират доход от 15,1 милиарда долара на световните компании.

Статистиката сочи, че индустрията за мобилен гейминг ще продължи да генерира най-значителната част от приходите на пазара и през следващите години. С годишен темп на растеж от 2,9%, глобалният пазар се очаква да достигне стойност от 56,6 милиарда долара до 2024 година в света на мобилните игри.

Според друг доклад, най-големи финансови постъпления през изминалата вече година в тази сфера логично идват от Китай. Там през 2019-та са похарчени 18 милиарда само за игри, предназначени за мобилни устройства. В азиатската страна, където има най-много геймъри, отчетоха още един забележителен факт. Според проучване 46% от играещите в страната са жени. Това прави около 300 млн. представители на нежния пол, които разбиват мита, че електронните игри са за мъже.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"