"Гугъл" пусна специален сайт за COVID-19

"Гугъл" пусна нов уебсайт, който събира на едно място достоверна и проверена информация за COVID-19 в световен мащаб.

На адрес https://www.google.com/covid19/ е събрана информация от СЗО и Центъра за превенция на заразни и паразитни болести на Съединените щати. Там са събрани различни методи за превенция, информация за разпространението на вируса по цял свят, както и интерактивна карта, на която се виждат засегнатите от COVID-19 държави, информира БТВ.

Информацията е разделена в различни категории, сред които "здравна информация", "превенция и сигурност", "как да помогнем" и т.н.

Последната секция насочва потребителите към различни инициативи за набиране на средства в помощ на борбата с COVID-19.

Разработчиците са събрали също на едно място и полезни видеоклипове - от това как да си мием ръцете правилно, до как да работим по-ефективно в домашни условия.

Този уебсайт беше споменат преди една седмица от американския президент Доналд Тръмп. По думите му "Гугъл" е трябвало да направи портал, който да насочва хората към различните места за тестване за коронавирус, но такава функция липсва, а от компанията веднага обясниха, че това ще се случи някога в бъдеще.

Вместо това от "Гугъл" са добавили полезни линкове към местата и организациите, където могат да бъдат направени тестове.

Масовото тестване за COVID-19 е огромен проблем в световен мащаб, като много хора от Съединените щати нямат никакъв достъп до този ресурс.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"