Дават на съд двама от Брежани, нарушили карантината

Районна прокуратура – Благоевград даде на съд двама мъже от симитлийското село Брежани, които са нарушили задължителната карантина .

На 28.03.2020 г. на двамата обвиняеми били издадени предписания на Столична регионална здравна инспекция, с които те били поставени под карантина за срок от 14 дни. Т. и З. били задължени да не напускат адреса в с. Брежани, община Симитли, с оглед противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването, против разпространението на заразителна болест по хората. Въпреки това, още на следващия ден, те ги нарушили като заминали за с. Черниче.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Към настоящия момент Районна прокуратура – Благоевград е внесла в съда четири акта, касаещи престъпления по същия наказателен състав – нарушаване на въведените противоепидемични мерки и неспазване на карантина в условията на пандемия и извънредното положение в страната. По първото наказателно производство има влязла в сила присъда, която е изпратена за изпълнение.

Общо 15 са наблюдаваните от РП – Благоевград досъдебни производства по чл. 355 от НК, от които две новообразувани през великденските празници.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"