Даниела Дариткова: Не усещах симптоми, успокоих се, че не съм заразила никого

„След като ми откриха положителната проба, размишлявах и открих, че съм чувствах леко неразположение преди да ме изследват, но не съм му обърнала внимание. Искам да успокоя, че голям процент от хората преминават през това предизвикателство леко. Много е важно да спазваме социална дистанция, защото именно хора, които нямат симпотими, могат да бъдат опасни за другите", разказа пред Нова тв Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Заради положителните проби парламентът беше затворен. От опозицията не бяха съгласни с решението. „При условие, че цялата държава стриктно спазваше мерки, Народното събрание нямаше как да покаже друг модел на поведение. Това беше смисълът на изискването да се заседава само по законопроекти, които са свързани с извънредното положение. Ако се направи анализ, ще видим, че НС се е събирало всяка седмица и е решавало важни въпроси. От друга страна основният аргумент на опозицията, че не й се дава възможност да провежда парламентарен контрол, е некоректен. Народното събрание не е спряло да работи. Демокрацията не е била застрашена по никакъв начин", категорична е Дариткова.

Тя разказа повече за заболяването и как е протекло при нея. „Не изпитах страх, защото не усещах симпотими. Основното ми притеснение беше за пациентите, които бях преглеждала последната седмица. Работя основно с малки деца, но в кабинета се спазват всички мерки. Успокоих се, когато разбрах, че не съм заразила никой. Дори съпругът ми не даде положителна проба. После дойдоха притесненията за това кой ще поеме всичките ми ангажименти. Вече 10 години работя на два фронта", сподели Дариткова.

„Никой в света не знаеше какво ни очаква. Постепенно се учим как да се справяме с всички предизвикателства. Трябва да се дават много ясни и точни указания за това как да се пазят медицинските лица. Не съм се заразила от пациентите. Бях се доверила на СЗО, която твърдеше, че здрави хора не трябва да носят маски и извън кабинета не ползвах защитни средства. Затова смятам, че съм прихванала заразата от някъде другаде. Социалната дистанция, носенето на маска на закрити обществени места и хигиената наистина дават резултати", смята тя.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"