Джон Малкович влиза в ролята на „Новият папа”

Премиерните епизоди се излъчват по НВО

Сюжетът продължава да се върти около скандалния живот на божиите служители

“Младият папа” на Паоло Сорентино е първият италиански сериал, получил номинации за наградите “Еми”. Въпреки че е замислен като минисериал, той се сдоби с продължение - “Новият папа”. Ако в първата част видяхме Джъд Лоу в ролята на амбициозния и безкомпромисен папа Пий XIII, във втората проследяваме трудностите на неговия наследник - Йоан Павел III (Джон Малкович).

Новият папа доста прилича на младия, защото е почти толкова арогантен и самонадеян, колкото и Младият. Състоянието на папа Пий XIII е неясно, макар да виждаме, че е в безсъзнание, но щателно обгрижван. Естествено, неговият заместник не иска той да се събужда скоро - направо никога. В последните секунди на тийзъра обаче виждаме как Лени се събужда с лукава усмивка.

Усещането за стил на Сорентино не се променя и във втората част на поредицата. Истински ватикански шивачи са поканени да проектират костюмите на актьорите. Както и преди, в самия Ватикан не му е позволено да снима, но интериорите, повтарящи подробно помещенията на католическата църква, са построени в римското студио “Синехита”, където някога е работил геният на италианското кино Федерико Фелини.

Лени Белардо, в чийто образ се первъплъщава любивецът на мнозина Джъд Лоу, се появява едва в седми епозид на “Новият папа”, като преди това влиза в образа на светия дух. Той се опитва да насочи героите в правия път и да отвлече вниманието им от такива приятни смъртни грехове като мастурбацията с използване на смартфон, например. До този момент той е в кома, лежащ в красива стая под неонов кръст. Целият седми епизод е заснет изцяло през нощта в зимна Венеция - в един от дворците, както и на централния и световноизвестен площад Сан Марко.

Всички актьори в “Новият папа” са убедени, че истинските кардинали във Ватикана са гледали с голям интерес първия сезон на поредицата. Според Маурицио Ломбарди, изиграл кардинал Марио Асенте, причината е проста: въпреки факта, че Сорентино обвинява църквата в корупция, изолация от народа и липса на духовност, “Младият папа” е поредица за тях самите, съвсем реалистични, и да гледат себе си екран, им е особено приятно. И в “Новият папа” Църквата продължава да е под атака от външни заплахи и скандали, удрящи символите на християнството, заплашващи да разрушат необратимо установената религиозна йерархия. Както винаги обаче, във Ватикана нищо не е това, каквото изглежда.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Румяна Генадиева

Този уебсайт използва "бисквитки"