Джо Байдън спечели Охайо | Труд

Джо Байдън спечели Охайо

Кандидатът на US демократите получи подкрепата на Хилъри Клинтън

Бърни Сандърс остави името си в бюлетината за щата

Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън триумфира на предварителните избори за номинацията на Демократическата партия в щата Охайо, които се произведоха във вторник с вот по пощата, заради извънредното положение в щата, предадоха световните агенции.

По последни данни на Си Би Ес и Си Ен Ен, Байдън взема 74% дял от подадените гласове, които до момента му осигуряват 74 от 136-те делегати, които щатът изпраща на партийната конвенция, традиционно насрочена през август. Бившият американски вицепрезидент бе единствен в надпреварата, след като доскорошният му последен опонент за номинацията на демократите, независимият сенатор от щата Върмонт Бърни Сандърс обяви по-рано този месец, че се оттегля от надпреварата и даде публичната си подкрепа за Джо Байдън.

Сандърс обаче реши да остави името си в бюлетината във Върмонт, по негови думи, за да „събере възможно най-много делегати”, като част от усилията му да „окаже значително влияние върху партийната платформа и други функции” на предстоящата през лятото конвенция. По последни данни от преброяването на 860-те хиляди подадени по пощата бюлетини, до приключването на броя на „Труд”, гамбитът на Сандърс му гарантира най-малко 17% подкрепа в Охайо.

Междувременно бившата американска първа дама, държавен секретар и опонент на Доналд Тръмп за президентския пост през 2016 г., Хилъри Клинтън обяви също че дава пълната си подкрепа да номинирането на Джо Байдън за кандидат на демократите.

Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"