Дизайнерските джапанки хит не само на плажа

Поредният странен летен тренд превзема витрините

Всичко започна с Ким Кардашиян

Напоследък модният свят „произвежда” доста екстравагантни и неочаквани тенденции, като най-актуалният пример затова са маратонките с много груба и дебела подметка, които станаха модерни още през пролетта. В разгара на лятото обаче тези спортни обувки постепенно си отиват и тяхното място заемат джапанките, но не обикновените, а дизайнерските.

Марките Balenciaga, Gianvito Rossi и Dior са първите, наложили този летен тренд, като моделите им варират от изчистени кожени джапанки, през такива на лека платформа до джапанки с много ексцентрични подметки. Богатото разнообразие позволява да се носят на редица събития, включително в офиса, и дори на сватба.

От модния подиум, тенденцията бързо се пренесе и в света на звездите, като риалити звездата Ким Кардашиян използва социалните мрежи, за да разпространи сребристите джапанки на висока платформа. Други привърженички на дизайнерските обувки са Хилари Дъф, Бритни Спиърс, Хайди Клум и Хали Бери, които често са засчиани от папараци да носят актуалните джапанки, съчетани както със спортни дрехи, така и с по-официални тоалети.

Въпреки удобството, дизайнерските джапанки излизат доста скъпо - някои модели започват от 600 долара. Ако тази тенденция ви допада, но не и сумата за нея, на пазара може да откриете много сходни с дизайнерските модели и смело да експериментирате с цветове, материали и височина на платформата. Освен това, може да заложите на „джапанки между пръстите” или такива с плътна част, които са далеч по-стилни.

Най-лесно ще съчетаете джапанките с дънкова рокля, плисирана пола или къси панталонки с моряшки десен през по-топлите дни, а в хладните летни вечери да изберете ленен панталон с широка кройка или традиционните skinny джинси.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Яна Петрова

Този уебсайт използва "бисквитки"