Елитна холивудска тройка в „Бомба със закъснител”

Чарлийз Терон, Никол Кидман и Марго Роби заедно на екран

Интриги с висок рейтинг по истински случай

Кидман влиза в ролята на известната журналистка Гретчен Карлсън

Премиерният филм “Бомба със закъснител” събира три от най-горещите и успешни актриси на нашето време - Никол Кидман, Чарлийз Терон и Марго Роби. Събирането на тези елитни изпълнителки е историческо за модерния шоубизнес пейзаж. Още по-интересно е, че холивудското трио е ангажирано за история за сексуален тормоз и високи рейтинги. Вдъхновеният от действителен скандал сюжет кани публиката да надникне зад кулисите на една могъща медийна империя. Кидман, Терон и Роби играят жените в центъра на разтърсващия скандал, довел до изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на Fox News Роджър Ейлс.

В “Бомба със закъснител” носителката на “Оскар” Никол Кидман влиза в ролята на известната журналистка Гретчен Карлсън. Работата на дългогодишната водеща във Fox News е спъвана системно, а в крайна сметка е и уволнена, след като отблъсква сексуалните намеци и настъпления на изпълнителния директор Роджър Ейлс. Карлсън става първата жена, която повдига дело за сексуален тормоз срещу Ейлс.

После към нея се присъединяват множество жени, сред които популярната водеща Мегън Кели, в чиято роля влиза носителката на “Оскар” Чарлийз Терон.

Номинираната за “Оскар” Марго Роби изиграва младата Кейла Посписил - събирателен образ на няколко жени.

Роджър Ейлс се присъединява към медийната империя на Рупър Мърдок Fox през 1996 година, като създава и оглавява Fox News. Само за няколко години телевизионният канал става един от най-гледаните на територията на Съединените щати, като по данни от 2015 г. цели 81.4% от всички телевизионни потребители са абонирани за Fox News. Въпреки че слуховете за поведението на Ейлс се носят с години, истината за непристойните му издевателства излиза наяве едва през 2016, когато избухва скандалът, предизвикан от делото на Гретчен Карлсън. В “Бомба със закъснител” в ролята на Роджър Ейлс влиза виртуозният Джон Литгоу, който прави една от най-силните роли в кариерата си.

Сценарист на “Бомба със закъснител” е Чарлз Рандолф - носител на “Оскар” за оригиналния сценарии на финансовата драма “Големият залог”, а режисьор е Джей Роуч (“Смяна в плана”), който споделя: “Важно е да помним, че Роджър Ейлс напусна Fox News през юли 2016, а историята за Харви Уайнстийн излезе в The New York Times през октомври 2017. Цялата траектория на Ейлс във Fox News се случи преди избухването на движението #MeToo, което започна с излизането на материала за Уайнстийн”. “Бомба със закъснител” започва да “цъка” в кината от 10 януари.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"