Заплашиха със съд британските работодатели, ако не осигурят на служителите си защита от COVID-19

Работодателите в Обединеното кралство бяха заплашени, че може да бъдат обект на съдебно преследване, ако се опитат да накарат своите служители да работят, без преди това да им осигурят адекватна защита срещу коронавируса, пише британското издание The Independent.

Тази информация идва малко след като премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова гражданите на страната да се завърнат на работа, ако нямат възможност да изпълняват задълженията си от своя дом, като част от неговата стратегия за смекчаването на мерките за борба с пандемията.

Министърът на бизнеса Алок Шарма обеща, че правителството ще "се грижи" за работниците и призова всеки, който смята, че работното му място не е безопасно да се свърже със здравните служби. Те от своя страна ще са готови да отправят предупреждения към работодателите и ако те бъдат игнорирани да завеждат и дела.

"Искам да се обърна към работниците - грижим се за вас, искаме да се чувствате уверени, че имате нашата финансова подкрепа и че се завръщате на безопасно работно място", заяви министърът и призова служителите да се обръщат към своите шефове, ако считат, че работните им места не са безопасни, а ако това не помогне - към здравните служби.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"