Зодиите на зор: Как се държат, когато сгафят

Овен

Губи контрол, когато...

Доблестни, смели, дръзки и решителни, Овните блестят на дневното слънце с всички цветове на дъгата, подобно на сапунен мехур. Но когато върху му се спусне сянката на неочаквана неприятност, мехурът се пуква. Под него остава да трепери - мокър и насапунисан, един мъничък Овен. Нервен, с пресъхнало гърло и запотен от притеснение. Овните никак не са свикнали нещата да не вървят добре. А от всичко най-много мразят да са обект на присмех.

Най-големият им страх - че не ги оценяват.

Телец

Ау, какво ме е полазило!

Ако Телец усети, че е сгазил лука, той прави следните опити - да го обърне на майтап, да смени рязко темата и/или да се престори, че нищо не се е случило. Нещо като във вица за бракониера, който убил елен, но отричал, докато горският не го попитал какво е това на рамото му. “Ау, какво ме е полазило”, изненадал се ловецът. Дори да успее да замаже очите на всички, споменът за неловкото положение продължава да дълбае с длетото тънко душата на Телеца.

Най-големият им страх - ужасяват се от промяната.

Близнаци

Как можа да ми се случи?

Близнаците са като котките - по гръб не падат. А и да паднат, веднага стават. Така че да видите Близнак със зачервени от срам бузи, това ще е такова голямо изключение, че останалите Близнаци моментално ще го снимат с телефоните си, за да го качат по социалните мрежи. Ако все пак им се случи излагация, това не ги притеснява. Вбесява ги! Близнаците са свикнали животът им да е безупречен. Защо? Защото те никога не правят грешки.

Най-големият им страх - от самотата.

Рак

Търси помощ от приятел

Раците са най-добри в измъкването сухи от всякакви мокри и кални ситуации. Как го правят? Първо, много внимават да не попадат в такива. Второ, ако все пак се издънят, търсят помощ. Видите ли служител, повел за сплашване пред шефа порасналата си дъщеря, или болник в неравна битка със здравната система, подкрепян от двама роднини по фланговете, в 96% от случаите това ще е Рак. Трето, Ракът е факир да измисли някакъв номер, с който да отклони вниманието.

Най-големият им страх - че някой важен за тях не ги обича.

Лъв

Като слон в стъкларски магазин

Те са най-големите майстори на гафа. Направо са като слон в стъкларски магазин. Умеят да създават конфузни ситуации дори когато спят. Но дори когато са направили някаква тежка издънка и са затънали до гуша в калта, Лъвовете не губят самообладание. От резила се измъкват с шега, а от кашите - като разчепкат до дъното причината и извадят безценна поука.

Най-големият им страх - че един ден ще влязат в претъпкана стая и никой няма да им обърне внимание.

Дева

Прави пълни самопризнания

Дева, която се е забъркала в каша - и това го има, нищо че изглежда невъзможно. Когато представител на този знак се почувства засрамен, с готовност ще си признае вината, но после ще гледа да се изниже. Ако това се окаже невъзможно, ще се почувства като в капан и ще включи в действие основното си оръжие за отклоняване на вниманието - сарказма. Принципно, ако се стигне дотам, най-добре бягайте!

Най-големият им страх - че нещата ще излязат извън контрола им.

Везни

Като пиян шофьор, блъснал човек

Везната, попаднала в неудобна ситуация, е като пиян шофьор, прегазил майка с бебешка количка - драсва със сто от местопрестъплението. Везните са създания с крехка душевност. Те не търпят скандали, грубиянщини и подигравки. Готови са на всичко и най-вече на лъжи и извъртания, за да избегнат конфликтите и срама. Това ги различава от Девите, които също са адски притеснени, когато сгафят, но поне си признават вината.

Най-големият им страх - от скандали или от това, че може да вземат погрешно решение.

Скорпион

Жили като пощръклял

Скорпионът е човек прикрит и потаен. Той мрази мръсните му ризи да се изваждат пред хората. Изобщо не обича да се знаят за него неща, които Скорпионът не е споделил лично. Честолюбив е и когато се окаже обект на присмех, се чувства унизен и разголен. А това може да го принуди да започне да жили като пощръклял наляво и надясно. От приятелите си очаква да се намесят и незабавно да го измъкнат от кашата, дори ако това значи те да поемат вината.

Най-големият му страх - да не се изложи или да не се провали.

Стрелец

Срам няма! Дори се забавлява

Изобщо не му пука! Дори се забавлява от неловките положения и гафовете. Останалите знаци, особено Водолеят, подозират Стрелеца че съзнателно създава предпоставки за такива издънки. Предпочита да не е в мишената на подигравките, но няма проблем, дори и да е. Стрелецът срам няма! Откровено си признава гафа, а случи ли се да стане за посмешище, първи се залива от смях. Какъв е смисълът да се преструва? Та това ще е лъжа!

Най-големият му страх - че някой го ограничава или се опитва да го контролира.

Козирог

Не му се подигравайте

Козирозите са хора с тежест. Те не са шутове. Обичат винаги да се представят достойно. Държат да ги приемат сериозно. Човешко е да се греши и, колкото и да се стараят, на тях също им се случва да направят по някоя глупост, но не се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Признават грешката и продължават както си е било по план. Имайте предвид, че не бива да им се подигравате за издънката. Те са ужасно честолюбиви и ще ви го върнат тъпкано, когато най-малко очаквате.

Най-големият им страх - да не би да се окаже, че не са на ниво.

Водолей

По принцип той винаги е прав

Ако се чувства неловко, ако изведнъж страните му пламнат от срам, Водолеят не поглежда укоризнено навътре в себе си. Не! Той веднага си набелязва някой виновен. И много бързо му изнамира вина, която обикновено е различна от реалната причина за конфуза. Един истински Водолей никога не би си признал, че е засрамен или се чувства неудобно. Първо, защото това би било проява на “слабост”. И второ, защото той винаги е прав.

Най-големият му страх - че ще го ограничат по някакъв начин и ще загуби свободата си.

Риби

Замазва с баданарката

Рибите са тези, които най-зле се справят с неловките ситуации, дори с помощта на майтап. Колкото повече се шегуват, толкова по-зле става. Накрая от мъничко недоразумение, изцепката нараства до огромен проблем. Рибата така е замазала с баданарката, че е оплескала нещата непоправимо. Вече никой не се смее, всички са обидени и са готови да се разкрещят. Тогава настъпва фаза две - рибата се затваря в себе да преживява срама.

Най-големият им страх - че ще обидят някого. Боят се също да не бъдат отхвърлени.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"