Иван Тотев: Няма да се кандидатирам за нов мандат

Иван Тотев няма да се кандидатира за кмет на Пловдив отново. Това той обяви в деня преди първите събрания на ГЕРБ, на които ще правят номинации за кмет на община и на районите и за общински съветници.

„12 години работя за Пловдив – районнен кмет, областен управител, два мандата кмет на Пловдив и имам малко нужда от почивка. Сега е моментът, когато си на върха, когато се обърнеш и видиш всичко, което си направил – то не бяха Капани, то не бяха Културни столици, невероятни неща се случват в Пловдив“, обясни Тотев. Той нарече 8-те години, които управлява Пловдив, „ най-успешните мандати в новата история на града“.

Тотев се оплака от прегряване и обясни, че докато е кметувал, е трябвало да вземе много непопулярни решения, а това му е коствало много.

„В Драматичния театър подготвяме отчет, ще разкажем в рамките на час и половина за направеното през тези 8 години. Там ще кажа „Благодаря“ и ще загася осветлението“, обобщи Тотев.

Че той няма да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, стана ясно още на конгреса на партията на 7 юли, когато Бойко Борисов на два пъти спомена Пловдив като негативен пример.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ваня Драганова, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"