Има развръзка за акциите на "Левски", клубът с нов собственик до часове

Акциите на "Левски" вече са в България. Това обяви "Нове Холдинг", компания на Васил Божков, с официално съобщение до медиите. Кой ще бъде новият собственик на 26-кратните шампиони? Това е големият въпрос, чийто отговор ще бъде ясен до часове. В официалното становище става ясно, че в сряда сутрин, точно в 8 часа, Божков ще обяви новия силен човек на стадион "Георги Аспарухов". Още същият ден ще стане и процедурата по прехвърлянето на мажоритарния дял от 86.6% от акциите на "сините".

В неделя баскетболният наставник Константин Папазов разкри, че е разговарял на няколко пъти с бизнесмена, за да бъде преносител на ценните ценни книжа, а защо не и собственик. Ден по-късно обаче на поредна работна среща на "Герена" между изпълнителният директор Павел Колев, различни фракции на клуба и треньорът на "Левски Лукойл", стана ясно, че има разминавания между отделните звена. Привържениците настояват акциите да бъдат в клуба, докато Папазов иска той да оглави еднолично столичния гранд.

Потърсен да коментира последните новини около "сините", Папазов отказа коментар пред "Труд". Същата бе позицията му и ден по-рано след срещата с ръководство и привърженици.

По-рано през месец май Божков сам призна, че не може да издържа клуба, след като прокуратурата повдигна 11 обвинения срещу него и даде 3 варианта за бъдещето на 26-кратните шампиони - да даде акциите на феновете, да ги продаде при интерес от потенциален инвеститор или "да ги върне там, откъдето ги е взел".

В момента "Левски" се намира в тежка финансова криза и решаването на проблема с акциите може да доведе до благоприятен развой на ситуацията. На "Герена" спешно се нуждаят от 1.5 млн. лева. С тях ще бъдат покрити дължимите към футболистите заплати и по този начин ще бъдат осуетени евентуални съдебни искове, които ще доведат до нови задължения и на практика ще прати клуба във фалит. Към днешна дата "Левски" има над 16 млн. задължения, а всеки месец трябва да плаща вноска към НАП в размер на 143 000 лева.

Съобщението:

Уважаеми колеги,

Във връзка с предстоящото прехвърляне на собствеността на контролния пакет акции на ПФК „Левски“, бихме искали да ви уведомим следното:

Акциите пристигнаха днес, 12 май, на територията на България.

Утре – 13 май 2020 г, в 8:00 ч. г-н Васил Божков ще обяви официално новия собственик на мажоритарния дял акции, както и подробностите около решението си и къде ще бъде извършено предаването им, планирано за 9:00 ч. на същия ден.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"