Историческо споразумение в Англия

Исторически договор може да бъде подписан в Англия в скоро време. Клубовете от Висшата лига и Чемпиъншип обмислят споразумение, с което да си гарантират един на друг, че няма да изкушават противникови играчи с по-добри финансови условия. Причината е, че принудителното спиране на първенството доведе до големи финансови загуби. В резултат на това част от клубовете намалиха заплатите на своите футболисти, за да предотвратят по-големи сътресения. Съществува вариант някои от звездите да откажат по-ниски заплати и да заплашат с изходящ трансфер. Именно „мирният договор“ е сред редица мерки, които обсъждат изпълнителните директори на отборите. Безпрецедентното примирие би попречило на играчите да водят ултимативно преговори с цел да получат максимума от това, което искат.

В Англия обаче има още една плашеща тенденция – редица отбори от долните дивизии могат да бъдат изправени до ръба на пропастта в следващите месеци. Финансовото им състояние поставя под въпрос тяхното оцеляване предвид кризата заради коронавируса. Причината са високите заплати и слабото управление. Според доклад по казуса, някои клубове от Лига 2, четвъртото ниво на английския футбол, плащат колкото в елита на Шотландия. Отбор от Чемпиъншип, чието име не се споменава, има договор със свой футболист на стойност 7 млн. паунда на сезон, колкото са приходите на въпросния клуб от телевизионните права.

Сред застрашените от фарит е „Болтън“, където преди години игра първо Мартин Петров, а след това и Симеон Славчев. Същото важи и за миналогодишния участник в елита „Хъдърсфийлд“, както и за „Олдъм“, „Шефийлд Уензди“, „Портсмут“ и други.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"