Италиански режисьор с римейк на „Белязания“

По сценарий на братята Джоел и Итън Коен 

Лука Гуаданино вече се пробва с нова версия на друга класика - “Суспирия”

Италианецът Лука Гуаданино ще бъде режисьор на “Белязаният” в подготвяния от години проект на Universal за трета версия на класическата гангстерска история. Оригиналът излиза през 1932-а под режисурата на Хауърд Хоукс с Пол Муни в ролята на италиански престъпник, който покорява подземния свят на Чикаго. През 1983-а Браян Де Палма режисира римейк по сценарий на Оливър Стоун. Сюжетът вече е за кубински престъпник, изигран гениално от Ал Пачино, който превзема кокаиновия бизнес в Маями. Сега планът е историята да проследи новите набези на друг имигрант, а този път действието да се случва в Лос Анджелис.

Лука Гуаданино е едно от най-горещите имена в момента. Той постигна световен успех с арт гей романса “Призови ме с твоето име”. Пробва се и с римейка на друга класика - хоръра на Дарио Ардженто “Суспирия”, но отзивите бяха противоречиви.

Сценарият на новия римейк на “Белязания” е на братята Джоел и Итън Коен, а още няма избран главен актьор след отпадането на Диего Луна от проекта.

Припомняме, че “Белязания” с Пачино е приет лошо при излизането си. Разточителната, потопена в кръв и кокаин, драма за възхода и падението на кубинския търговец на дрога Тони Монтана получава враждебно посрещане от прослойката на професионалните критици и дори е номиниран за анти-наградата “Златна малинка” Монументалното актьорско изпълнение на Ал Пачино в ролята на Монтана е отписано като лош вкус и тежко преиграване. Чак след години тестът на времето преобръща мнението за филма и показва болезнено ясно, че “Белязаният” всъщност е дивашки шедьовър на гангстерското кино. Образът на Пачино се превръща в глобална поп-културна икона и остава изключително влиятелен и цитиран до днес. Тони Монтана на Пачино е един от най-разпознаваемите персонажи за всички времена и много фенове са настроени скептично към проекта за още един римейк.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"