Криминално проявен младеж е признал за убийството в Галиче

Един от задържаните за убийството в Галиче призна вината си. В ареста са двама души, а разпитаните са били трима, съобщи Нова телевизия.

Младеж с инициали А. О. е направил пълни самопризнания пред разследващите. Той е известен в махалата с името Аксел. Мотивът за нападението е сексуален. Младежът сам е признал, че е влязъл в дома на 18-годишната Андреа през отворен прозорец, след което я е убил и се е гаврил с нея.

Момчето е непълнолетно и е криминално проявено. Преди година той и друг младеж пребили жестоко жител на Галиче с камъни. Бащата на задържания е в чужбина, а този на Андреа се прибра в България, но отказа коментар.

В събота сутрин 18-годишното момиче бе намерено с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеело самo от няколко дни.

Криминалистите цяла нощ издирваха ножа, с който се предполага, че Андреа е била убита, ключа от дома й и червен портфейл, който също е бил изчезнал. По информация на братовчеда на момичето вътре е имало 300 лв., които баща й е изпратил от Англия.

Хората от селото твърдят, че цялата фамилия на задържания 17-годишен е опасна. Преди години дядо му е нападнал полицаи. „Мислим да направим подписка и да изгоним цялото му семейство от селото. Надявахме се да не е така и да не сме живели с такова чудовище”, каза Касъм Касъмов.

В понеделник ще бъде дадена пресконференция, за да се изяснят подробности по случая. От Окръжната прокуратура във Враца заявиха, че е образувано досъдебно производство и по случая работят двама прокурори.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"