Местната власт и бизнесът в Девня подемат дарителска кампания

Кмет и съветници даряват заплатите си в помощ на закъсали семейства

Местната власт и бизнесът в Девня подготвят мащабна дарителска кампания в подкрепа на семействата, изпаднали в тежко социално положение заради коронавируса и съпътстващата го икономическа криза, съобщиха от общината.

Кметът Свилен Шитов, заместник-кметът Донка Йорданова и секретарят Елка Драгулева ще предоставят безвъзмездно месечните си трудови възнаграждения за целите на кампанията. Същото са декларирали, че ще сторят и всички общински съветници с изключение на един. Парични средства за хуманитарната акция ще дарят и индустриалните гиганти "Агрополихим", "Девня цимент", "Солвей соди", фирма БКС и др. "В момента кампанията е в процес на организация.

Идеята е със събраните средства да закупим пакети с дълготрайни хранителни продукти, които ще раздадем на засегнатите от кризата семейства. Уверяваме Ви, че нито един гражданин в нужда няма да бъде пренебрегнат", заявиха от общината. Оттам обявиха и дарителска сметка, в която ще се набират средства за закупуване на предпазни средства, апарати, консумативи, препарати и др.

ОБЩИНА ДЕВНЯ

BG28FINV91508417051723, BIC:FINVBGSF

445100 – Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната

445200 – Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от чужбина

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"