Младен Маринов: Няма основание да търсим наказателна отговорност от таксиметровия шофьор, че не е прибрал при себе си дъщерята на Викторио Александров

Няма основание да търсим наказателна отговорност от таксиметровия шофьор, че не е прибрал при себе си дъщерята на Викторио Александров. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с двойното убийство в София.

На въпрос дали е правен тест за наркотици на Викторио Александров след убийството, Маринов отговори: „Колегите са извърши всички процесуално-следствени действия, включително и освидетелстване, така че чакаме експертизата“.

Попитан дали ще провери как човек, който очевидно има психическа нестабилност, е получил разрешение за работа с оръжие, министърът коментира, че Александров е служител в охранителна фирма и има право да носи и съхранява огнестрелно оръжие. „Това ще бъде също предмет на разследване. Но там също има разписани законови процедури и след като му е било разрешено оръжието, значи е преминал всички тези процедури“, коментира още Маринов.

Той обясни, че не знае дали таксиметровият шофьор, който не е прибрал детето при себе си, подлежи на някаква законова отговорност. „Все пак и той е бил под някаква заплаха. Не знам как точно се е развила ситуацията. Трудно може да се прецени той в какво състояние е бил, дали е трябвало да пази собствения си живот. Той е гражданин, а всеки един гражданин може да попадне в такава ситуация и сам преценява дали може да помогне. На този етап нямаме достатъчно основания да търсим от него наказателна отговорност“, коментира Маринов. Той обясни, че трябва да мине време, за да излязат факти и обстоятелства, които да дадат по-пълна картина на случая.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"