Най-очакваните сериали на 2020-а

Шарън Стоун играе в “Новият папа”

Четвъртият сезон на “Фарго” ни връща в Канзас Сити, Мисури, през 50-те

Най-тематичното и политическо заглавие е “Американска криминална история: Импийчмънт”

Започваща година предлага изобилие от престижни поредици, които ще влязат във война за високи рейтинги и зрителско внимание. Най-скъпите световни сериали на 2020-а са жанрово и тематично многообразни - драми, комеди, трилъри и, разбира се, задължителните комиксови истории. Новите заглавия са с по-малко епизоди на сезон и търсят усещането за събитийност, а основна цел на техните създатели е пренасянето на внушителната филмова естетика от киното в телевизията.

Това се опита да направи новият топ сериал “Вещерът”, който излезе в самия край на 2019-а и още е най-коментираната поредица за началото на новата година. Творбата е по изключително популярната поредица от романи на Анджей Сапковски и Хенри Кавил в главната роля. Сюжетът следва самотния ловец на чудовища Гералт от Ривия, който се бори да намери мястото си в един свят, в който хората често се оказват по-зли от зверовете. Но когато съдбата го сблъсква с могъща магьосница и млада принцеса с опасна тайна, тримата трябва да намерят начин да прекосят изпълнения с насилие континент.

Преди дни тръгна и дългоочакваното продължение на “Младият папа”. Вторият сезон се казва “Новият папа”, режисьор отново е Паоло Сорентино. Историята пак ни среща с папа Пий XIII (Джуд Лоу), който лежи в кома, докато неговите последователи пламенно се молят за чудотворно възстановяване. Натискът от противниците на Пий принуждава държавния секретар кардинал Анджело Войело (Силвио Орландо) да направи прибързан ход и да доведе на власт нов папа (Джон Малкович). Когато Лени Белардо идва в съзнание с желание да си върне папската титла, сблъсъкът между двамата папи хвърля Църквата в още по-голям хаос. В една от ролите е легендарната секс икона Шарън Стоун.

Свръхочакван е и четвъртият сезон на “Фарго”. Сюжетът ни връща в Канзас Сити, Мисури, през 50-те години на ХХ век. Две престъпни групировки - едната на италианци, другата на афроамериканци - са стигнали трудно до мирно съглашение. Заедно те контролират “алтернативната” икономика - експлоатация, подкупи и наркотици. За да заздравят постигнатите уговорки, главите на двете гангстерски семейства са разменили синовете си. В един момент шефа на италианската мафия влиза в болница за рутинна операция, ала умира там. Тогава всичко се променя.

Актьорският състав включа имената на Крис Рок, Джейсън Шуорцман и Джеси Бъкли. Създател на сериала е Ноа Хоули. В екипа от изпълнителни продуценти са Джоел и Итън Коен които направиха игралния филм “Фарго” вдъхновил поредицата.

Тази година идва и вторият сезон на комиксовия сериал “Момчетата”. Сюжетът обръща канона и представя супергероите като модерни знаменитости, зад които стои огромна маркетингова машина.

Най-тематичното и политическо заглавие сред сериалите е “Американска криминална история: Импийчмънт”, който разказва за грандиозния скандал през 90-те години в Америка, отприщен от сексуалните авантюри на президента Бил Клинтън със стажантката в Белия дом Моника Люински.

Поредицата проследява последвалите опити за премахването му от президентския пост. В ролята на Клинтън е Клайв Оуен, а Люински ще бъде изиграна от Бийни Фелдстийн.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"