Новата конзола на „Майкрософт“ без виртуална реалност

2020 година ще бъде ударна за геймърите. След като стана ясно, че в дните преди Коледа на пазара ще се появи петата версия на конзолата PlayStation на компанията Sony, сега същото обяви и големият конкурент Microsoft. В края на следващата година се очаква да излезе Xbox „Проект Скарлет“. От разработчика обещават това да бъде изцяло нова ера в телевизионните игри. Конзолата ще бъде със значително подобрен хардуер, дело на AMD. От компанията обаче обявиха, че „Проект Скарлет“ няма да има виртуална реалност, каквито слухове имаше през последните месеци.

„Имаме няколко притеснения около VR – коментира Фил Спенсър, говорител на „Майкрософт“. - Тази технология е твърде изолираща, а идеята на игрите е да бъде съвместно изживяване. Ние правим това, което нашите клиенти искат. Никой не ни е питал дали ще има VR.”

По неофициални данни, новата конзола ще поддържа 8K резолюция, а също и флаш памет (SSD), която ще се използва и като оперативна памет (RAM). Това ще съкрати времето за зареждане на игрите с почти 40 пъти спрямо сегашните технологии. Играещите ще могат да управляват устройството през т.н „облак”, съхраняващ информация.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"