Новото хоби на холивудските мъже

Брад Пит и Леонардо Ди Каприо правят керамични вази

Холивудските мъже имат ново хоби, което става заразително. Известни актьори се захванаха с керамика, и сега прекарват вечери си в правене на вази и пепелници, показвайки резултатите от своята работа в социалните мрежи.

Едни от последните, който решиха да посветят свободно си време на грънчарското колело, са Брад Пит и Леонардо Ди Каприо. Звездите от филма „ Имало едно време в Холивуд” правят керамични съдове заедно в студиото, което Пит уреди в своята къща.

Миналото лято английският „Сън“ разказа за това как Брад Пит и Леонардо Ди Каприо се забавляват заедно. „Брад има собствено ателие скулптурни вкъщи и Лео обича да идва там. Понякога те разговарят там с приятели, художници приятели на Брад, а понякога просто са двамата. Лео носи сандвичи от любимото си заведение „Fat Sal's“, и те прекарват вечерите си по мъжки до сутринта, създавайки произведения на изкуството".

Брад Пит е известен любител и колекционер и откакто се разведе с Анджелина Джоли, обучението му по занаяти в приложните изкуства му помага да преживее стреса. През 2017 г. „Дейли мейл“ разказа, че в разгара на развода си актьорът започва да ходи в ателието на британския скулптор Томас Хаузаго, където е практикувал по 15 часа в създаването на скулптури. „Изкуството за него е начин да се съсредоточи върху едно нещо, като изключи ума си от всичко останало“, каза неназован източник на изданието по това време..

Първият в Холивуд, който показа демонстрира своята любов към керамиката, беше актьорът Джеймс Франко, добър приятел на Сет Роуген и дълго време изненадваше публиката със своите таланти, които не бяха свързани с киното. През 2017 г. Центърът за изследване на грънчарството в държавен университет на Аризона беше домакин на изложбата на братята Франко - Джеймс, актьора и Том, художника. Там обаче не бяха изложени вази или скулптури, а високи тръбни метални колони, които братята бяха покрили с глина и рисуваха с релефи в духа на Марк Шагал или на ранния Пабло Пикасо.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"