Откриха малката Иринка след два дни издирване

12-годишното момиче се разхождало по столичния булевард „Витоша”

Мълчи къде е нощувало

]
Снимката, с която МВР издирваше избягалата от къщи Иринка.

Момиче на 12 години изчезна в понеделник вечерта в Перник, докато се прибирало към дома си и вдигна на крак полицията в цялата страна. Днес следобед Иринка Върбанова бе открита жива и здрава в София, докато се разхожда по булевард „Витоша”.

На 11 май Иринка била на гости на баба си на ул. „Рашо Димитров” в пернишкия квартал „Мошино”. Към 23.30 ч. тръгнала към дома на родителите си, който е на 100 метра на същата улица. И изчезнала без следа.

Близките още същата нощ подали сигнал за изчезването на Иринка. Разпитани били всички съученици и приятели на момичето, но никой от тях нямал представа къде може да е то. Проверени били и всички места, където може да е отишло, но без успех.

Пред „Труд” чичото на момичето Илия Върбанов разказа, че близките говорили с приятелите на Иринка, но никой от тях не знаел дали тя има приятел и дали не е избягала при него. Уплашените хора се надяваха надяваха цялата работа да е по любов, а не да се случило нещо лошо с детето им.

Момичето има по-голям брат и по-малка сестра, но не е споделяло с тях да има някакви притеснения. Върбанов каза още, че преди ваканцията Иринка е ходила редовно на училище, но няма телефон и фейсбук и близките й се чудят къде да я търсят.

Според чичото кварталът е изключително спокоен и досега не са се случвали подобни инциденти. Привечер днес Иринка беше предадена на родителите є след разговор с криминалисти в полицията в Перник. Засега тя отказвала да каже защо е избягала от дома си и къде е нощувала в понеделник и вторник.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ирен Делчева

Този уебсайт използва "бисквитки"