Извънредно! Откриха тяло под останките на самолета на Емилиано Сала

Тялото на единия от двамата в самолета – Емилиано Сала и пилота Дейв Иботсън – е било намерено сред отломките открити във водата в Ламанша. В неделя самолетът бе локализиран на дъното до остров Гърнзи, почти две седмици след неговото изчезване. Отделът за разследване на авиационни катастрофи потвърди информацията по-рано вчера.

„За съжаление, във видео от машина, спуснала се на дъното, се вижда тяло на човек между отломките – съобщиха разследващите инцидента. - Сега обмисляме следващи стъпки, консултирайки се със семействата на пилота и пътника, както и с полицията“.

Океанографът и морски учен Дейвид Мърнс потвърди, че останките са открити в неделя, на около 63 метра дълбочина, след „няколко часа“ претърсване на морското дъно.

„Това е първата стъпка от нашата работа - каза той. - Важното бе да намерим самолета. Да, новината е ужасна, но без нея близките на Сала и Иботсън нямаше да намерят покой."

Официално операцията бе прекратена на 24 януари, след като полицията и спасителните служби от Гърнзи не откриха никакви следи. Разследването обаче бе подновено по настояване на близките на Сала, които събраха 300 хиляди евро от дарения, за да се поднови издирването с друг специализиран екип.

Кораб с подводна лодка и сканиращо устройство продължават да разглеждат дъното. Разследващите разпространиха и карта на зоната от 4 квадратни мили, които претърсват. Самолетът бе намерен почти в сърцевината на мястото, предназначено за изследване. Летателният апарат е потънал на 24 мили от Гърнзи.

„Семействата чуха опустошителни новини, така че нека да им дадем малко време и след това ще ви съобщим следващия си ход", добави Мърнс.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"