Подкуп, интриги и любовни драми в „Медичите”

Историческата драма е високо оценена от критиците

Антонио Рива създава над 5000 костюма за поредицата

От банкери се превръщат в абсолютни владетели на Флоренция

Известни като банкерите на папата, те притежават най-голямата банка в Европа през Ренесанса. Историческата семейна драма „Медичите” пренася зрителите във Флоренция в началото на 15 век, за да се потопят в аристократичния свят на семейните ценности, интригите, любовта, политиката и религията.

Джовани де Медичи е богат банкер, който представлява една от най-важните политически сили във Флоренция. Той има план как да увеличи семейната си власт като сключи споразумение с Римокатолическата църква. Избирането на нов папа предстои и Джовани изпраща синовете си Козимо и Лоренцо в Рим, за да насърчат избора на кандидат, близък до семейството му. След като кандидатът на Медичите е избран, банката им придобива несравнима икономическа сила.

Специално за сериала известният италиански дизайнер Антонио Рива създава над 5000 костюма и аксесоари, използвайки тъкани Fendi и Rubelli, и в най-малките детайли пресъздава духа на Ренесанса. „През тази епоха мъжете и жените са имали само 4-5 тоалета и за да им придадат индивидуалност и да ги модифицират, обикновено пришивали различни ръкави. Създавайки костюмите за сериала, ние следвахме тази традиция: направихме повече от сто ръкави в различни стилове и от различни материали”, казва Антонио Рива, дизайнер на костюми на проекта.

Историческата драма разказва за най-влиятелното италианско семейство на Ренесанса - Медичи, които от банкери се превръщат в абсолютни владетели на Флоренция. Средновековният тоскански град Волтера, Вила D’Este в Тиволи и шедьовърът на ренесансовата архитектура Палацо Пиколимини в Сиена са основните локации в разказа за сложната и противоречива история на Лоренцо Медичи, който по-късно получава прозвището Великолепни. При неговото управление семейството Медичи постига безпрецедентна политическа сила, превръщайки Флорентинската република в абсолютна монархия, като същевременно се превръща в люлка на културното възраждане на европейската цивилизация.

В „Медичите” има много натуралистични любовни сцени, което не е характерно за сериал, продуциран от Lux Vide, имаща репутация на много целомъдрена организация, която е близка до Ватикана. От компанията обаче отбелязват, че този път са решили да покажат лицето на новата Италия - правдоподобно и неподправено.

Много критици изразяват възхищението си от актьорския състав на сериала, но посочват важно историческо разминаване: актьорите във филма са много по-красиви от Медичите в реалния живот. Всъщност лицата на много благородници от онова време са били обезобразени от последствията от болести, включително едра шарка. Хората по това време не са спортували, не са се грижели за зъбите си и по обективни причини не са могли да се възползват от предимствата на цивилизацията, които имаме в наше време.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Румяна Генадиева

Този уебсайт използва "бисквитки"