Полиция влезе в къща в плевенско село по подозрения за купуване на гласове

В неделя по обяд в къща в плевенското село Буковлък нахлуха жандармерия и полиция. Предполага се, че в този дом се купуват гласове. Очаква се собственикът на къщата да бъде задържан. Сградата се намира срещу Основно училище „Климент Охридски”. Това е втората акция за последните 24 часа в района. В деня на размисъл бяха задържани четирима души по подозрения за купуване на гласове, предава Нова тв.

Две от трите секции в Буковлък отвориха навреме. Третата – с 20 минути по-късно заради успал се председател на комисия. Първият сигнал за нарушение бе за председател на секция, който употребява алкохол.

„Бяхме изпратени от Общинска избирателна комисия да констатираме има ли нарушения, свързани с подадения сигнал, който е, че председателят на 102-ра комисия употребява кафе с алкохол. Всички членове на СИК категорично заявиха, че няма такова нещо. Имайте предвид, че в СИК са представители на всички политически сили”, заяви Пламен Иванов, секретар на ОИК – Плевен.

„Готов съм на проверка с дрегер. Пил съм само две кафета”, заяви Стефан Иванов, председател на СИК.

Над 115 хиляди са гласоподавателите в Община Плевен, които имат право да гласуват на втори тур. Към 12.00 ч. плевенчани гласуват активно.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"